. . .
  • Bul. Tzar Osvoboditel 8
  • +359 (0) 884 350 618

Групови занимални за деца от институции, по процедура: Открий ме, с код: BG05M9OP001-2.009

Като бенефициент по ОП “Развитие на човешките ресурси“ по Приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура „Открий ме“ с код: BG05M9OP001-2.009, фондация „Подарете книга“ провежда групови занимални за деца и младежи живеещи в институции предоставящи резидентни услуги.

Занималня в Лом, по инициатива на фондация „Подарете книга“

Груповите занимания с педагог или социален работник на територията на институциите предоставящи резидентни услуги за деца и младежи (Дейност 3 по проекта на фондацията по процедура „Открий ме“) се организира като извънкласни групови заминални за развиване и затвърждаване на социални умения.

Занималните се провеждат под формата на игри и забавни задачи, с визията във всяко дете да се развият интерес към ученето, любопитство, базови знания за ролите в обществото, умения за справяне в различни ситуации свързани с отговорност, опасност, приятелство, семейство, работа, реализация, хобита, таланти и други.

Подробната програма за провеждане на заниманите влючва теми от реалния живот, които изграждат по-ясна представа за различните социални групи, професите, обществените правила, ролята на гражданите в обществения живот, ролите в семейство, ролите на половете, както и възможностите и рисковете, които представя светът извън институцията.

Форматът на заниманията е игрови и интерактивен, с което целим да помогнем на децата да изградят по-позитивна нагласа към ученето и да видят връзката между образованието и професионалната реализация.

Специалистите, с които работи нашата фоднация получават възнаграждения по граждански договор, изчислени на база отработени часове. Благодарение на ОП “Развитие на човешките ресурси“, приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура „Открий ме“ с код: BG05M9OP001-2.009 от края на 2018 година до сега провеждаме занимални в Лом, Пловдив, Враца, Мездра, Зелениково и Раковски.

Занималня в Пловдив, по инициатива на фондация „Подарете книга“

Целта е след края на проекта, децата да разширят познанията си за ролите в общността, професиите, отношнията между хората в зависимост от ролята, в която се намират. Освен това, екипната работа и постигането на обща цел за екипа от всяка институция, ще бъде продължение на изнесените занимания по Дейност 2 и ще целят да затвърдят разбирането за екипна работа, резултат от проектите, реализирани с индивидуални усилия и усилия на групата – умения, които всеки от нас трябва да притежава, за да се реализира като самостоятелна личност и активен гражданин.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: