. . .
  • Bul. Tzar Osvoboditel 8
  • +359 (0) 884 350 618

ЗА НАС

Какво правим

Фондация „Подарете книга“ служи като медиатор между децата, настанени в институции, и доброволците, които са готови да дарят частица от времето си, за да работят с децата, да са техни ментори и приятели.

ДОБРОВОЛЧЕСТВО

Събираме хора, които подаряват частица от своето време на децата в институциите.

ОБРАЗОВАНИЕ и ОБУЧЕНИЕ

Намира местни учители, за извънкласни занимания и професионални курсове.

РЕАЛИЗАЦИЯ

Помагаме на децата, които излизат от домовете да си помогнат сами в реалния живот.

Как започнахме

ПОДАРЕТЕ КНИГА започна с осем книги подарени от Благовеста Пугьова на едно детенце, Мелани. Научих най-ужасяващите случки за сираци от работата си в едно предаване (Отечествен фронт). И все исках да направя нещо за тях, защото виждах, че хората гледат предаванията с интерес както гледат „Биг брадър“, но никой не се обаждаше да им помогне.

Тези първи осем книги ги надписах всичките с “Важно е да се чете”, “Продължавай да четеш”, “Не спирай да четеш, моля ти се” и т.н. Тя не осъзнаваше колко е важно, никой не беше й го казал. И когато се прибрах вкъщи, един приятел, поетът Ивайло Добрев ми каза „Много хубаво нещо си направила, Блага, велико!“, а аз му отговорих, че не трябва да е за едно дете, а за всички, които си нямат родители и приятели, които да им отворят очите за книгите, да им покажат как хубаво се мечтае с книгите. Веднага направих страница във фейсбук ПОДАРЕТЕ КНИГА и потърсих доброволци, които да събират книги и в другите градове. И така, доброволец след доброволец и дом след дом, продължаваме.

Бъди приятел на дете

Подари Време

Можеш ли да отделиш частица от личното си време, да доброволстваш и да бъдеш приятел и ментор на дете от дом?