. . .
  • Bul. Tzar Osvoboditel 8
  • +359 (0) 884 350 618

От Пловдив, за Пловдив

Отиди на гости на деца от дом в Пловдив
и стани ментор на едно от тях. Запиши се тук

Ние организираме образователни занимални с професионални учители в домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна. Това се случва всяка седмица в няколко от посещаваните домове, а целта е в следващите месеци да бъдат обхванати всички.

Ти можеш да се включиш като помощник-учител в това наше начинание като се запишеш в календара ни за някой от идните уикенди. Можеш да помогнеш на децата да учат нови неща, да наваксват с уроците и изобщо, да се учат как се учи.

Ако с времето се сприятелиш с някое от тях – още по-добре. Нашите доброволци и ние самите пътуваме до децата всеки месец вече седем години и ти можеш да гостуваш на новите си приятели заедно с нас. Ако ли не, ще си им помогнал да научат интересни нови неща.

Не е нужно да имаш предишен педагогически опит. В сайта ни, podarivreme.org ще намериш примерни уроци, които вече сме разработили. Може да свалиш уроците оттук и да принтираш всеки от файловете, или да вземеш копие от координатора ни.

Може и сам да предложиш уроци по зададения модел и всички останали доброволци също да ги ползват.

Кога и къде?

Тук и сега насочваме усилията си за домовете в Пловдив и всички, които по една или друга ричина пребивават в този чудесен град и могат да дойдат направо пред дома. Датата е 2-ри декември 2017, а за записване и цялостна информация, разгледай формуляра ни, като натиснеш тук:

Защо да участвам?

Времето, което ще прекараш с децата в някой от следващите уикенди, е ценно, дори ако само си говорите за живота и за различни случки. Доброволците, приятели и учители, са маркерите и стълбовете, които помагат на тези деца да си изградят картинка за света.

Още по-ценно е обаче, ако успявате при всяка среща с твоето приятелче да отделите поне по един час, в който да учите нещо ново, особено ако то не е зададено от МОН. Нашата цел е да покажем, че ученето може да е интересно, и така да научим децата да учат.

Нужни умения?

Желание, търпение и постоянство, както и готовност да имаш нов приятел на възраст от 7 до 18 г.

Не е нужно да си професионалист – тук си, за да помогнеш на едно дете да научи нещо и то не е задължително да бъде съобразено с програмата на МОН. Представи си, че четеш енциклопедия с детето на съседите. Ако все пак се притесняваш, не се колебай да ни попиташ за съвет.

Можеш да получиш и педагогически насоки как да проведеш урока си от главния учител на занималните Павел Топалов.

Цъкни „Ще участвам“, за да видиш телефона му.

Нужна екипировка?

Може да ползваш телефон и интернет за урока, стига да бъде, за да търсите информация по темата. Може да се ровите и по друга тема, важното е да научите нещо с детето. А понякога също толкова важно е да го научиш как само да намира информацията.

Възрастови ограничения?

Няма. Ако си под 18, трябва само да представиш подписана от родител/настойник декларация за информирано съгласие.

Как да участвам?

Натисни бутона „Ще участвам“ и попълни формуляра. // фотография Илиян Ружин

 

⇢ Ще участвам! ⇠

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: