. . .
  • Bul. Tzar Osvoboditel 8
  • +359 (0) 884 350 618

Доброволчески вести, май 2018

Имаме новини! 🙂 Темата и датите за предстоящите посещения при децата този месец са готови!

Това е линк към календара ни, където можеш да се запишеш и да дойдеш с нас при децата през месец май. 

Сигурни сме, че знаеш, че 1-ви май е Денят на труда и на международната работническа солидарност, нали?

А знаеше ли, че:  Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права?

Началото се поставя на 1 май 1886 г. в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.

Интересен е въпросът, обаче, защо отбелязваме Деня на труда с почивка. Това не е ли някакъв вид оксиморон? Интересно е, какво ли ще кажат децата по темата.

Без да сме получили отговор на горния въпрос и след като отпразнуваме подобаващо 1-ви май, се насочваме към втория, според нас даже още по-светъл празник през месеца. Идва ред на 24 май, когата празнуваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Ето защо и темата ни за месеца е: “Книги, букви, писменост”

                                                            

И тук идва ред на нашите забавни предложения за игри с децата през този месец!

Опция едно: Игра на градове, държави, предмети, животни, коли.
Това е интересна игра, която обаче изисква мисъл, старание и знания, така че се подготви подобаващо и мисли как да задържиш вниманието на децата!

Опция две: Нашият музикален фаворит за тази година, парчето на детска вокална група Бон-бон “Песен за гласните”. Ако успееш да го изпееш, значи може да го пробвате заедно с децата. Така, хем ще упражните гласните, хем ще се позабавявате, правейки смешни физиономии.

И моля те, снимайте се, за да покажем на всички други, бъдещи доброволци, че гостуванията при децата са истински забавни!

Успех! 🙂

Първи юни е Денят на детето и затова бихме искали този месец да си говорим за това, което отличава децата от възрастните, в какво се превръщат мечтите и скучно ли е да си голям. Темата през юни е:

Мечти и мечтаенеНамисли си някоя твоя интересна детска история, която да разкажеш на децата…

Тук ще намериш линк към формуляра, в който да се запипеш за следващата ни доброволческа среща. Тя ще се проведе на 28-ми май. Ако не можеш да дойдеш тогава, ще се радваме да дойдеш на срещата през юни, като се запипеш тук.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: