. . .
  • Bul. Tzar Osvoboditel 8
  • +359 (0) 884 350 618

Доброволчески вести, май 2018

Имаме новини! 🙂 Темата и датите за предстоящите посещения при децата този месец са готови!

Това е линк към календара ни, където можеш да се запишеш и да дойдеш с нас при децата през месец май. 

Сигурни сме, че знаеш, че 1-ви май е Денят на труда и на международната работническа солидарност, нали?

А знаеше ли, че:  Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права?

Началото се поставя на 1 май 1886 г. в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.

Интересен е въпросът, обаче, защо отбелязваме Деня на труда с почивка. Това не е ли някакъв вид оксиморон? Интересно е, какво ли ще кажат децата по темата.

Без да сме получили отговор на горния въпрос и след като отпразнуваме подобаващо 1-ви май, се насочваме към втория, според нас даже още по-светъл празник през месеца. Идва ред на 24 май, когата празнуваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Ето защо и темата ни за месеца е: „Книги, букви, писменост“

                                                            

И тук идва ред на нашите забавни предложения за игри с децата през този месец!

Опция едно: Игра на градове, държави, предмети, животни, коли.
Това е интересна игра, която обаче изисква мисъл, старание и знания, така че се подготви подобаващо и мисли как да задържиш вниманието на децата!

Опция две: Нашият музикален фаворит за тази година, парчето на детска вокална група Бон-бон „Песен за гласните“. Ако успееш да го изпееш, значи може да го пробвате заедно с децата. Така, хем ще упражните гласните, хем ще се позабавявате, правейки смешни физиономии.

И моля те, снимайте се, за да покажем на всички други, бъдещи доброволци, че гостуванията при децата са истински забавни!

Успех! 🙂

Първи юни е Денят на детето и затова бихме искали този месец да си говорим за това, което отличава децата от възрастните, в какво се превръщат мечтите и скучно ли е да си голям. Темата през юни е:

Мечти и мечтаенеНамисли си някоя твоя интересна детска история, която да разкажеш на децата…

Тук ще намериш линк към формуляра, в който да се запипеш за следващата ни доброволческа среща. Тя ще се проведе на 28-ми май. Ако не можеш да дойдеш тогава, ще се радваме да дойдеш на срещата през юни, като се запипеш тук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: